6WRSP 17/02/2019

TANGOLISTICO workshop

ΤANGO IMPROVISATION Μέρος 1ο

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου, 14:00-17:00 μέρος 1ο (με σύντομο διάλειμμα)

Kόστος συμμετοχής: 30ευρώ/ζευγάρι ή 20ευρώ/άτομο

Το σεμινάριο έχει αριθμητικό όριο συμμετοχής.
Η
 δήλωση συμμετοχής είναι απαραίτητη.

Σε περίπτωση που θέλετε να συμμετέχετε παρακαλούμε συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα συμμετοχής που θα βρείτε παρακάτω ή με sms στο 6975368713 με όνομα/επίθετο

Λίγα λόγια για το σεμινάριο:

Κατά τη γνώμη μας, αυτοσχεδιασμός (improvisation) στo tango, και γενικότερα στην τέχνη, είναι ό,τι δεν μπορούμε να επαναλάβουμε αυτούσιο δεύτερη φορά.

O αυτοσχεδιασμός πηγάζει κυρίως από την ανάγκη της ανθρώπινης επικοινωνίας. Χρησιμοποιώντας λέξεις, γραμματική και συντακτικό, συγκροτούμε μια γλώσσα για να μοιραστούμε σκέψεις και συναισθήματα. Τα συστατικά της γλώσσας όμως τα χρησιμοποιούμε διαφορετικά ανά περίσταση και ανά άνθρωπο. Ακόμα κι αν ειπωθούν ακριβώς τα ίδια «λόγια», σε μια άλλη συνθήκη θα διαφέρει το βίωμα που τα γέννησε, άρα θα διαφέρει η πρόσληψη και νοηματοδότησή τους και από τις δυο πλευρές, του πομπού και του δέκτη.

Το ίδιο συμβαίνει και στο tango.

Έχουμε λέξεις – δηλαδή βήματα/φιγούρες, συντακτικό – δηλαδή δομή κίνησης, γραμματική – δηλαδή τεχνική, και όταν θέλουμε να εκφραστούμε χορεύοντας, τα χρησιμοποιούμε με τον προσωπικό μας συνδυασμό της στιγμής, αναπτύσσοντας μια ποικιλία έκφρασης και ερμηνείας, μοναδική κάθε φορά, όσο και το βίωμα που γέννησε την κίνηση.

Αυτή η δημιουργία της κάθε στιγμής και η ακόλουθη αδυναμία να επαναληφθεί πραγματικά ο ίδιος «διάλογος» είναι και το πιο ουσιώδες χαρακτηριστικό που διαφοροποιεί το tango από τους υπόλοιπους χορούς ζευγαριού.

Θα μπορούσαμε κάλλιστα να πούμε ότι ο αυτοσχεδιασμός βασίζεται στον αυθορμητισμό και στο κινησεολογικό ένστικτο που φανερώνει ο καθένας μας. Όμως, η σκέψη και το συναίσθημα, μέχρι να γίνουν κίνηση στον χώρο, έχουν μια διαδρομή που περνά από το κορμί μας, στην αγκαλιά, στον παρτενέρ μας και όλα συνδυαστικά και κλιμακούμενα δημιουργούν την ιδιαιτερότητα της μεταξύ μας επικοινωνίας και το «μαγικό» βίωμα της κίνησης που έχουμε στο tangο. Σημαντικό ρόλο σε όλη αυτή τη διαδικασία κατέχει φυσικά και η ύπαρξη της μουσικής, ως κίνητρο που πυροδοτεί και σχηματοποιεί τον χορευτικό διάλογο, αλλά και η αναπόφευκτη ανάγκη της προσαρμογής μας στον φυσικό και κοινωνικό χώρο.

Είμαστε όμως έτοιμοι για αυτό ή χρειαζόμαστε κατευθύνσεις και εργαλεία που ανοίγουν κι άλλους δρόμους;

Κατά πόσο ο καβαλιέρος εμπνέει τη διάθεση αυτή στην ντάμα του;

Και πώς η ντάμα έχει τη δυνατότητα να τροφοδοτήσει την αγκαλιά με το δικό της βίωμα/άποψη και να εμπνεύσει αντίστοιχα τον καβαλιέρο;

Πώς δηλαδή ο χορευτικός διάλογος βρίσκει ροπή και ισορροπία χωρίς να είναι τίποτα προσυνεννοημένο;

Μία σειρά από Κυριακές TANGOLISTICO θα αφιερωθούν στον τρόπο που εμείς οι ίδιοι έχουμε μάθει να επικοινωνούμε χορευτικά μεταξύ μας.

Από την απλότητα της γεμάτης πίστας έως και ένα show.

Θα μοιραστούμε μαζί σας τις εμπειρίες μας και τους τρόπους που μας βοήθησαν να ξεκινήσουμε τη διαδρομή μας στο tango, αυτοσχεδιάζοντας.

Χώρος διεξαγωγής του σεμιναρίου:
ΤΑΝGart εξειδικευμένη σχολή Αργεντίνικου Tango.
Καλλιρρόης 10, Αθήνα, Δεύτερος Όροφος
Μετρό: Ακρόπολη (3 λεπτά περπάτημα)
Tραμ: Λ. Βουλιαγμένης (ακριβώς απέναντι)
gps / google map link https://goo.gl/maps/exVUW9Nae4s
Tηλ: 6975368713 http://www.tangart.gr

Σας περιμένουμε,
Θοδωρής & Ιωάννα

 

Απαντήσεις σε πιθανές απορίες:

 

– Σε ποιους απευθύνεται τα σεμινάρια TANGOLĺSTICO:

Τα σεμινάρια απευθύνονται σε όποιον θέλει να προχωρήσει το tango “του” σε μεγαλύτερο βάθος κατα-νόησης αυξάνοντας τη δημιουργικότητα και τη ερμηνευτική του δεινότητα.

Πιστεύουμε περισσότερο στο προσωπικό ενδιαφέρον των ανθρώπων και στην ανάγκη τους να εμβαθύνουν σε επίπεδο ποιότητας χορού και λιγότερο στα “μαθητικά επίπεδα”.

Οπότε το σεμινάριο είναι ανοιχτό σε όλους και όλες αφού είναι εξίσου πολύτιμο και στον αρχάριο, και στον προχωρημένο και στον επαγγελματία.

Ακόμα και αν κάποιος έχει τη σιγουριά ότι γνωρίζει τι ακριβώς πραγματεύεται το κάθε σεμινάριο, προτείνουμε την παρακολούθηση του.

Τέλος, τα σεμινάρια, είναι ανοιχτά σε επαγγελματίες, που θέλουν να εξελίξουν το χορό τους ή τον τρόπο που διδάσκουν ή/και που ενδιαφέρονται να ακούσουν τη δική μας οπτική γωνία γύρω από το εκάστωτε θέμα του σεμιναρίου.

 

– Πρέπει να συμμετέχω ως ζευγάρι?

Δεν είναι απαραίτητο, ΟΜΩΣ

Το tango είναι μια δυαδική σχέση.

Προτείνουμε και ενθαρρύνουμε τη συμμετοχή σας με κάποιον που είναι επιλογή σας.

Μπορεί να είναι ο φίλος σας, ο συμμαθητής σας, ή κάποιος που γνωρίσατε στη milonga/practica και θέλετε να δουλέψετε μαζί του.

 

– Μπορώ να συμμετέχω μόνος/η μου?

Σε περίπτωση που συμμετέχει κάποιος μόνος του, είναι ευπρόσδεκτος.

Μπορούμε να αναλάβουμε την εύρεση παρτενέρ, όμως δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν το επίπεδο γνώσεων ή ο χαρακτήρας ή ο σωματότυπος του παρτενέρ θα αποτελέσει καταλύτη για την παρακολούθηση του σεμιναρίου.

 

6975 368 713 Θοδωρής & 6983 851 228 Ιωάννα 

 

Σας περιμένουμε,

Θοδωρής & Ιωάννα

LOGO TANGOLISTICO.002

Location TANGart Καλλιρρόης 10 Phone +30 6975368713 E-mail tangart1@gmail.com Hours Mετρό: Ακρόπολη Τραμ: Λ.Βουλιαγμένης
%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close